Global Reiser

Cruise på Nilen 8 dager / 7 netter.

7 netter Nilencruise med helpensjon og utflukter.

Bli med og opplev 8 flotte dager ombord fra Luxor mot det naturskjønne Aswan og tilbake til Luxor. I Luxor vil vi oppleve Karnak- og Luxortemplet og flotte kongegraver. Ombord nyter vi solen og landskapet mens det egyptiske folkelivet går sin vante gang langs Nilens bredder.

Dag 1:
Ankomst Kairo. Assistanse til visum fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen og deretter flyr vi til Luxor. Vi sjekker inn på cruisebåten i Luxor. Middag og overnatting ombord.

Dag 2: 
Frokost ombord. Vi starter dagen med å besøke vestbredden av Luxor, med bl.a. Kongenes dal, Hatshepsuittemplet og Memnonkolossene. Om ettermiddagen seiler vi sakte oppover Nilen mot Edfu hvor båten blir liggende ved kai over natten. Lunsj, middag og overnatting ombord.

Dag 3:
Etter frokost besøker vi det berømte Edfutemplet fra den gresk-romerske perioden. Lunsj ombord.
Under seilasen mot Aswan kan utsikten til små landsbyer langs Nilens bredder nytes fra en solseng på soldekk. Middag og overnatting ombord.

Dag 4:
Etter frokost går turen til Philaetemplet, den uferdige obelisken og Aswandemningen. Vi kjører tilbake til båten for å spise lunsj. Om ettermiddagen skal vi oppleve det naturskjønne Aswan og Nilen med en fasinerende og avslappende Feluccatur, en seiltur, rundt øyene. Middag og overnatting ombord.

Dag 5:
Frokost ombord. Vi har mulighet til å slappe av hele dagen, nyte solen og byen eller eventuelt ta en utflukt til Abu Simbel med fly eller buss. Vi har også mulighet til å besøke en nubisk landsby med motorbåt. Om kvelden seiler vi nordover mot Kom Ombo. Lunsj, middag og overnatting ombord.

Dag 6:
Frokost ombord. Deretter besøker vi Kom Ombotemplet til gudene Haroeris og Sobek før vi spiser lunsj ombord. Om ettermiddagen fortsetter vi seilasen mot Luxor og vi vil oppleve Nilens største sluse, Esna. Middag og overnatting ombord.

Dag 7:
Etter frokost drar vi til det store Karnaktemplet og videre til Luxortemplet. Vi kjører tilbake til båten for å spise lunsj. Middag og overnatting ombord.

Dag 8:
Vi spiser frokost ombord og deretter flyr vi tilbake til Kairo og videre til Oslo via europeisk by. Mulighet for å forlenge rundreisen med én uke sol og badeferie i Hurghada.

Avreisedager:

Mandager og fredager hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Total pris pr. person i dobbellugar på 5* Nilencruise Kr. 12.999,-.

Prisen inkluderer:

 Fly Oslo – Kairo – Oslo via europeisk by. 
Fly Kairo – Luxor – Kairo. 
5***** Nilencruise med helpensjon. 
Flyskatter og avgifter. 
Alle utflukter som er beskrevet i programmet. 
Alle Transport.
Reiseleder – guide.

 

Prisen inkluderer ikke:

Visum til Egypt kr. 300,-.
Inngangsbillett til Tut Ankh Amons grav i Luxor.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden, bagasjebærer, sjåfører etc. kr. 300,- pr. person.
Reise- og avbestillingsforsikring.
Jule- og påsketillegg.