Global Reiser

Hurghada

Bare for noen få år siden var Hurghada en liten fiskelandsby, men i dag fremstår byen som et svært attraktivt turistmål ved Rødehavet. Ferieparadiset som strekker langs den 25 km. hvite strandlinjen, er et internasjonalt senter for sports- og fritidsdykkere. I Hurghada kan man dykke, snorkle, seile, dra på havfiske og stå på vannski. Det tibys også ørkensafari, motorsafari og utflukter med glassbåt.
I det krystallklare varme vannet er det mange fargerike fisker og koraller. Hurghada byr på et spennende utvalg an kaféer, resturanter, utesteder, butikker, golfbaner og anerkjente internasjonale hotellkjeder. Muséet og akvariet litt nord for byen har et fasinerende utvalg fra Rødehavets flora og fauna.
Bare 21 km. nord for Hurghada ligger Al-Gouna, Egypts mest luksuriøse ferielandsby som er knapt 20 år gammel. I dag finner man et velorganisert lite samfunn bestående av private feriehus og en rekke hoteller som har vunnet flere priser for sine bærekraftige miljøverninnretninger. Al-Gouna er rent og vakkert. Omigtt av nydelige strender, laguner og små øyer, byr stedet på de samme mulighetene for vannsport og andre aktiviteter som man også finner Hurghada.