Global Reiser

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh ligger på sydspissen av Sinaihalvøya mellom Akababukten og Suezbukten. Byen er et velkjent symbol på de 3 S´er: sol, sjø og sand, men har mer å by på enn som så. Sharm El Sheikh var opprinnelig en beduinsk fiskelandsby, men fremstår i dag med sine luksuriøse hoteller og unike vannsport- og shoppingmuligheter som den mest moderne feriebyen i Egypt. Byen er omringet av fantastiske strender og fargerike fjell. Sharm El Sheikh har flotte restauranter, baserer, kasinoer, diskoteker, barer, kaféer, golfbaner etc. Badeparadiset tilbyr dykking og snorkling i verdensklasse. I tillegg kan man oppleve kamelridning, hesteridning og ørkensafari i det vakre fjellandskapet. Skal man være her noen dager anbefales sterkt en tur til St. Katarinaklosteret ved foten av sinaifjellet. Har man kreftre til å gå opp, kan man få med seg soloppgangen over de spektakulære fjellformasjonene fra toppen av fjellet der Moses skal ha mottatt de ti bud. Deretter avslutter man med et besøk i klosteret som i snart 1500 år har vært et av de viktigste målene for pilegrimreisende fra den kristne verden.

Ras Mohammed:
I 1983 ble Ras Mohammed erklært som den første nasjonalparken i Egypt. I dette undervannsparadiset finnes det et helt enestående utvalg av koraller som er mellom 115-200 tusen år gamle. Det igjen betyr et yrende og variert dyreliv. Stedet ble oppdaget av kresne sportsdykkere som skjønte at dette var en av verdens beste dykkesteder.

Beduin-turer:
Siden oldtiden har Sinaihalvøya vært befolket av nomader. Ordet beduin stammer fra det arabiske “badayah” som betyr ørken. Dagens beduiner i Sinai er delt i forskjellige stammer som har ulike regler og tradisjoner. Hver stamme er styrt av en sheikh. I tillegg til kamel-, geite- og sauehold har beduinene begynt med turistnæringen. F. eks. byr på ørkensafari, kamelridning og tradisjonell beduinsk beverting i dramatiske og naturskjønne omgivelser.