Global Reiser

Keops rundreise 15 dager / 14 netter.

3 netter Kairo, 7 netter Nilencruise og 4 netter Rødehavet.

Bli med og opplev storbyen Kairo, Pyramidene og Sfinxen og evt. en tur til Alexandria med biblioteket eller det gamle Kairo og basaren. Vi sjekker inn på båten i Luxor og har rolige dager ombord fra Luxor mot det naturskjønne Aswan og tilbake til Luxor. Vi vil oppleve flotte kongegraver og templer. Ombord nyter vi solen og landskapet mens det egyptiske folkelivet går sin vante gang langs Nilens bredder. Rundreisen avsluttes med 4 avslappende dager ved Rødehavet.

Dag 1:
Ankomst Kairo. Assistanse til visum og bagasje fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen. Transport til hotellet og overnatting i Kairo.

Dag 2:
Vi starter dagen med frokost på hotellet. Deretter besøker vi ett av verdens syv underverker Pyramidene og Sfinxen. Vi spiser lunsj på en fin restaurant før vi fortsetter turen til Det egyptiske muséet, med bl.a. Tut Ankh Amons skatter. Overnatting i Kairo.

Dag 3:
Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon.
Mulighet for en ekstra utflukt til Alexandria for å besøke biblioteket og Katakombene fra den gresk-romerske perioden. Turen til Alexandria tar ca. 3 timer med buss hver vei, eller man kan velge en utflukt til det gamle Kairo med flotte kirker, moskéer, synagoger, Citadellet og basaren. Overnatting i Kairo.

Dag 4:
Vi starter dagen med tidlig frokost i Kairo og kjører til flyplassen for å fly til Luxor. Etter ankomst i Luxor, sjekker vi inn på cruisebåten. Deretter fortsetter turen til vestbredden av Luxor, med bl.a. Kongenes dal, Hatshepsuittemplet og Memnonkolossene. Vi kjører tilbake til båten for å spise lunsj. Middag og overnatting ombord.

Dag 5:
Frokost ombord. Formiddagen er fri, lunsj ombord. Om ettermiddag seiler vi sakte oppover Nilen mot Edfu hvor båten blir liggende ved kai over natten. Middag og overnatting ombord.

Dag 6:
Etter frokost besøker vi det berømte Edfutemplet fra den gresk-romerske perioden. Lunsj ombord.
Under seilasen mot Aswan kan utsikten til små landsbyer langs Nilens bredder nytes fra en solseng på soldekk. Middag og overnatting ombord.

Dag 7:
Etter frokost går turen til Philaetemplet, den uferdige obelisken og Aswandemningen. Vi kjører tilbake til båten for å spise lunsj. Om ettermiddagen skal vi oppleve det naturskjønne Aswan og Nilen med en fasinerende og avslappende Feluccatur, en seiltur, rundt øyene. Middag og overnatting ombord.

Dag 8:
Frokost ombord. Vi har mulighet til å slappe av hele dagen, nyte solen og byen eller eventuelt ta en utflukt til Abu Simbel med fly eller buss. Vi har også mulighet til å besøke en nubisk landsby med motorbåt.
Om kvelden seiler vi nordover mot Kom Ombo. Lunsj, middag og overnatting ombord.

Dag 9:
Frokost ombord. Deretter besøker vi Kom Ombotemplet til gudene Haroeris og Sobek før vi spiser lunsj ombord. Om ettermiddagen fortsetter vi seilasen mot Luxor og vi vil oppleve Nilens største sluse, Esna. Middag og overnatting ombord.

Dag 10:
Etter frokost drar vi til det store Karnaktemplet og videre til Luxortemplet. Vi kjører tilbake til båten for å spise lunsj. Middag og overnatting ombord.

Dag 11:
Frokost ombord og deretter kjører vi buss til Hurghada. Turen tar ca. 3,5 timer. Etter at vi har sjekket inn på hotellet, kan dagen brukes til avslapping i solen og nyte Rødehavets skatter. Lunsj, middag og overnatting på hotellet. Mot et lite tillegg i prisen, kan man velge å fly til Sharm El Sheikh fra Luxor.

Dag 12 – 14:
Frokost, lunsj og middag på hotellet. Dagene til fri disposisjon.

Dag 15:
Frokost på hotellet og deretter flyr vi tilbake til Kairo og videre til Oslo via europeisk by.

Avreisedager:

Mandager og fredager hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell 3* hotell
 Voksen   Kr. 19.999,-   Kr. 17.499,-   Kr. 16.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 4.499,- Kr. 3.999,- Kr. 3.999,-
 Barn under 12 år   Kr. 14.999,-   Kr. 13.499,-   Kr. 12.999,-
 Juletillegg Kr. 3.999,- Kr. 3.499,- Kr. 3.499,-
 Påsketillegg Kr. 3.999,- Kr. 3.499,- Kr. 3.499,-

 

Prisen inkluderer:

Overnattinger og frokost i Kairo.
Overnattinger i Hurghada / El Gouna med all Inclusive.*
1.klasses Nilencruise med helpensjon.
Fly Oslo – Kairo – Luxor – Hurghada – Kairo – Oslo.
Flyskatter og avgifter.
Alle utflukter som er beskrevet i programmet.
Lunsj på alle utflukter.
Transport.
Reiseleder – guide.

* Oppholdet i Hurghada kan endres til opphold i Sharm El Sheik mot et lite tillegg i prisen.

Prisen inkluderer ikke:

Visum til Egypt kr. 300,-.
• Ekstra utflukt inkl. lunsj på dag 3
– Alexandria kr. 750,- eller
– Det gamle Kairo kr. 600,-
Inngangsbillett inn i selve pyramidene.
Inngangsbillett til mumierommet i Det egyptiske muséet.
Inngangsbillett til Tut Ankh Amons grav i Luxor.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden, bagasjebærer, sjåfører etc. kr. 400.- pr. person.
Reise- og avbestillingsforsikring.