Global Reiser

King Tut rundreise 08 dager / 07 netter.

3 netter Kairo, 1 natt Aswan og 3 netter Nilencruise.

Bli med og opplev storbyen Kairo, Pyramidene, Sfinxen og evt. en tur til Alexandria med biblioteket eller det gamle Kairo med flotte kirker, synagoger, moskéer og basaren. Vi sjekker inn på båten i det naturskjønne Aswan og har rolige dager ombord før vi ankommer Luxor. I Luxor vil vi oppleve store templer og flotte kongegraver.

Dag 1:
Ankomst Kairo. Assistanse til visum og bagasje fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen. Transport til hotellet. Overnatting i Kairo.

Dag 2:
Vi starter dagen med frokost på hotellet. Deretter besøker vi ett av verdens syv underverker Pyramidene og Sfinxen. Vi spiser lunsj på en fin restaurant før vi fortsetter turen til Det egyptiske muséet, med bl.a. Tut Ankh Amons skatter. Overnatting i Kairo.

Dag 3:
Frokost på hotellet. Dagen til fri disposisjon.
Mulighet for en ekstra utflukt til Alexandria for å besøke biblioteket og Katakombene fra den gresk-romerske perioden. Turen til Alexandria tar ca. 3 timer med buss hver vei, eller man kan velge en utflukt til det gamle Kairo med flotte kirker, moskéer, synagoger, Citadellet og basaren. Overnatting i Kairo.

Dag 4:
Vi starter dagen med tidlig frokost i Kairo og kjører til flyplassen for å fly til Aswan. Etter innsjekking på hotellet, går turen til Philaetemplet, den uferdige obelisken og Aswandemningen. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Om ettermiddagen skal vi oppleve det naturskjønne Aswan og Nilen med en fasinerende og avslappende Feluccatur, en seiltur, rundt øyene. Overnatting i Aswan.

Dag 5:
Frokost på hotellet og transport til cruisebåten. Vi har mulighet til å slappe av hele dagen, nyte solen og byen eller eventuelt ta en utflukt til Abu Simbel med fly eller buss. Vi har også mulighet til å besøke en nubisk landsby med motorbåt. Om kvelden seiler vi nordover mot Kom Ombo. Lunsj, middag og overnatting ombord.

Dag 6:
Frokost ombord. Deretter besøker vi Kom Ombotemplet før vi spiser lunsj ombord. Under seilasen mot Edfu kan utsikten til små landsbyer langs Nilens bredder nytes fra en solseng på soldekk. Vi stopper i Edfu for å besøke det berømte templet fra den gresk-romerske perioden. Om ettermiddagen fortsetter vi seilasen mot Luxor og vi vil oppleve Nilens største sluse, Esna. Middag og overnatting ombord.

Dag 7:
Frokost ombord. Vi starter dagen med å besøke vestbredden av Luxor, med bl.a. Kongenes dal, Hatshepsuittemplet og Memnonkolossene. Deretter kjører vi tilbake til båten hvor vi spiser lunsj før turen fortsetter på østbredden med Karnak- og Luxortemplet. Middag og overnatting ombord.

Dag 8:
Vi spiser frokost ombord og deretter flyr vi tilbake til Kairo og videre til Oslo via europeisk by.

Avreisedager:

Mandager, torsdager og lørdager hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell 3* hotell
 Voksen   Kr. 13.999,-   Kr. 13.499,-   Kr. 12.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 2.499,- Kr. 1.999,- Kr. 1.999,-
 Barn under 12 år   Kr. 10.499,- Kr. 9.999,- Kr. 9.999,-
 Juletillegg Kr. 1.999,- Kr. 1.699,- Kr. 1.699,-
 Påsketillegg Kr. 1.999,- Kr. 1.699,-               Kr. 1.699,-


Prisen inkluderer:

Overnattinger med frokost i Kairo og Aswan.
1. Klasses Nilencruise med helpensjon.
Fly Oslo – Kairo – Aswan – Luxor – Kairo – Oslo.
Flyskatter og avgifter.
Alle utflukter som er beskrevet i programmet.
Lunsj på alle utflukter.
Transport.
Reiseleder – guide.

Prisen inkluderer ikke:

Visum til Egypt kr. 300,-
Ekstra utflukt inkl. lunsj på dag 3
– Alexandria kr. 750,- eller
– Det gamle Kairo kr. 600,-
Inngangsbillett inn i selve pyramidene
Inngangsbillett til mumierommet i Det egyptiske muséet.
Inngangsbillett til Tut Ankh Amons grav i Luxor.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden, bagasjebærer, sjåfører etc. kr. 400,- pr. person.
Reise- og avbestillingsforsikring.