Global Reiser

Jaipur

Jaipur, også populært kalt Den Rosa Byen, er hovedstaden og den største byen i delstaten Rajasthan. Byen ble grunnlagt 18. november 1727 av Maharaja Sawai Jai Singh II, hersker av Amber  og byen har i dag en befolkning på 3,1 millioner mennesker. Jaipur er en av de fineste planlagte byer i India. Selve strukturen til Jaipur, har stor påvirkning fra Rajputs familien og Royal familien. I dag er Jaipur et større forretningssenter med alt en stor meteropol innehar. Jaipur er bemerkelsesverdig for sine brede og regulerte gater som er lagt i seks sektorer. De urbane kvartalene er igjen delt av et nettverk av gater, Palasskvartalet, med palasset Hawa Mahal, formelle hager og en liten innsjø, Observatoriet Jantar Mantar, som står på UNESCOs verdensarvliste og City Palace. Fortene og palassene i Jaipir er virkelig verdt et besøk, men Jaipur er også kjent for andre ting som stoffene Bandhini, håndvevde Sarier, marmorskulturer, messing, blå keramikk, kilter kjent som Jaipuris, smykker og Meenkarigull. Jaipur er et perfekt sted å shoppe.

Hawa Mahal:
Hawa Mahal, Vindenes Palass, er et palass i Jaipur. Det ble bygget i 1799 av Maharaja Sawai Pratap Singh og tegnet av Lal Chand Ustad som brukte formen på kronen til Hinduguden Krishna som mal. Den femetasjer høye fasaden ligner en bikube med sine 953 små vinduer som kalles Jharokhas. Hensikten med disse vinduene var å tillate kongelige kvinner å observere hverdagen i gaten nedenfor uten å selv bli sett.  Det er bygget i rød og rosa stein oh ligger midt i Jaipurs forretningssenter. Det er spesielt påfallende ved soloppgang.

Jantar Mantar:
Jantar Mantar, er en samling av arkitektonisk og astronomiske instrumenter, bygget av Maharaja Jai Singh II mellom 1727 og 1734. Det er en modell etter et annet observatorie som ble bygget for ham i Delhi. Han hadde fått byggest fem slike fasiliteter på forskjellige steder. Jaipur observatoriet er den største og best bevarte av disse. Dette observatoriet står på verdensarvlisten som ”et utrykk for de astronomiske ferdigheter”. Navnet Jantar Mantar er avledet fra Jantar som betyr instrument og Mantar som betyr formel eller beregning. Derfor betyr jantar mantar bokstavelig talt instrumentberegning. Dette observatoriet hadde også en religiøs betydning, siden gamle indiske astronomer var Jyotisa mestere.

Byen Palace i Jaipur:
Byen Palace i Jaipur som inkluderer Chandra Mahal og Mubarak Mahal-palassene og andre bygninger, er et palasskompleks i Jaipur. Det var palasset til Maharaja Jaipur, leder av Kachwaha Rajput-klanen og ble bygget mellom 1729 og 1732.  Palasset inkluderer et imponerende og enormt utvalg av gårdsplasser, hager og bygninger.