Global Reiser

Ranthambore

Nasjonalparken Ranthambore er best kjent for sitt store antall tigre. Ranthambore ligger i nærheten av byen Sawai Madhopur og 180 km sydøst for Jaipur i Rajasthan og parken har fått sitt navn fra Ranthambore Fort. Parken er en av de beste nasjonalparkene i India der man virkelig kan få øye på en tiger, hvor de utfører sine dagligdagse gjøremål som jakt på bytte eller ta vare på sine unger. Den indiske regjering startet Prosjektet Tiger i 1973 med et tildelt område på 60 mi2. Det ble senere utvidet til å bli det som nå kalles nasjonalparken Ranthambore. Foruten tigre, har reservatet en blomstrende fuglebestand med mer enn 270 forskjellige arter. Parken består av tørr løvbuskvekst av pendulaskog som er det dominerende innslaget. Floraen i parken representeres av 539 arter.

Safari turer:
Safariturer gjennomføres to ganger om dagen. Hver tur varer i ca, 3 timer. Safariturene gjennomføres av Forest Department i åpne 20 seters eller 6 seters åpne safarikjøretøyer og må bestilles på forhånd.

Ranthambore Fort:
Ranthambore Fort, er et formidabelt fort og har vært vesentlig i den historiske utviklingen av delstaten Rajasthan. Fortet er kjent for å ære og tapperhet av modige Hammir dev Chahan-dynastiet på 1100- tallet. Festningen ble bygget år 944 av Nagil-Jats. Festningen har en strategisk beliggenhet, 700 m over den omkringliggende slette. Inne i fortet er det tre hinduistiske templer dedikert til Ganesh, Siva og Ramlalaji. Det er også et Jain tempel.