Global Reiser

Nord Indias høydepunkter 14 dager.

Delhi, Amritsar, Varanasi, Khajuraho, Agra, Ranthambore og Jaipur.

Bli med og opplev det gamle og nye Delhi, Det Gyldne Tempel i Amritsar som skinner av det reneste gull når det speiler seg i sjøen, kjærlighetsmonumentet, Taj Mahal, Den rosa byen, Jaipur og Den forlatte byen, Fatehpur Sikri. Opplev soloppgangen over Ganges mens elvebredden fylles av tempelprester, bli overveldet av de erotiske templene i Khajuraho og opplev Ranthambore som er best kjent for sitt flotte dyreliv.

Dag 1: Oslo – Delhi
Ankomst Delhi. Assistanse fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen. Transport til hotellet. Overnatting i Dehli.

Dag 2: Delhi
Frokost på hotellet. Vi starter dagen med å besøke Old Delhi, med bl.a. Jama Masjid, som er av de største moskeène i India og det historiske Røde Fort. Ved hjelp av sykkeldrosjer (Rickshaw) kommer man gjennom trange gater med mange spennende butikker og et yrende folkeliv. Vi besøker Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi ble kremert. Etter lunsj fortsetter vi turen til New Delhi hvor vi skal besøke Qutab Minar og Humayuns grav. Vi avslutter turen med å besøke India Gate og presidentpalasset som er flankert av Parlamentet og regjeringsbygningene. Overnatting i Delhi.

Dag 3: Delhi – Amristar
Tidlig frokost på hotellet og deretter kjører vi tog til Amritsar som er den mest hellige Sikh religiøs by i India. Turen tar ca. 6 timer. Vi spiser lunsj før vi sjekker inn hotellet. Om kvelden skal vi oppleve kveldsseremonien på Det gylne tempel hvor sikhenes hellige bok pakkes inn i gulltøy og overføres fra tempelet til en hovedbygning. Å tre inn i på tempelområdet og oppleve den vakre helligdommen, kan fullstendig ta pusten fra deg. Det Gyldne Tempel skinner av det reneste gull når det speiler seg i sjøen. Overnatting i Amritsar.

Dag 4: Amristar
Etter frokost drar vi tilbake til Det Gyldne Tempel for å oppleve det i et helt annet lys. Nå er det selve tempelet vi skal inn i. Vi kan oppleve tradisjonell religiøs sang og musikk, samt en meget intens stemning. Vi spiser lunsj før vi spaserer rundt for å oppleve den gamle bydelen. Deretter går vi inn på Jallianwala Bagh hvor den engelske general Dyer, den 13. april 1919, beordret sine soldater til å skyte inn i en gruppe demonstrerende som protesterte mot det britiske kolonistyre. Flere hundre indere ble drept. Stedet er et vakkert og viktig minnesmerke for indere. Overnatting i Amritsar.

Dag 5: Amristar – Varanasi
Vi starter dagen med tidlig frokost i Amritsar og kjører til flyplassen for å fly til Varanasi via Delhi. Vi spiser lunsj etter vi har sjekket inn på hotellet. Om ettermiddagen skal vi oppleve kveldsseremonien ved Ghats, også kalt Fire Puja. Seremonien er en hyllest til elven Ganges, solen, Lord Shiva, grunnleggeren av Varanasi, ilden og hele universet. Overnatting i Varanasi.

Dag 6: Varanasi
Tidlig om morgenen drar vi på båttur på elven Ganges for å oppleve soloppgangen over Ganges mens himmelen farges rød og elvebredden fylles av tempelprester, pilegrimer og ulmende kremasjonsbål. Vi kjører tilbake til hotellet for å spise frokost. Om ettermiddagen spaserer vi rundt for å oppleve den hellige byen, Varanasi og de hinduistiske templene langs breddene av Ganges. Vi spiser lunsj før vi fortsetter turen til Sarnath, som er en av buddhismens største sentre i India. Gautama Buddha kom til Sarnath og holdt sin første preken om lidelsen og gjenfødelsen. Overnatting i Varanasi.

Dag 7: Varanasi – Khajuraho
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi til flyplassen for å fly til Khajuraho. Etter innsjekking på hotellet, går turen til den vakre parken i Khajuraho og vi besøker de vestre og østre tempelområdene. Templene er med på Unescos liste over verdensarven og er rikelig utsmykket. En del med sterkt erotiske motiv. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Overnatting i Khajuraho.

Dag 8: Khajuraho – Orcha – Jhansi – Agra
Etter frokost kjører vi til Jhansi (185 km) og deretter kjører vi tog til Agra. Under reisen til Jhansi besøker vi Orcha, som er kjent for sine overdådige palasser og templer. Vi spiser lunsj før vi fortsetter turen til Jhansi hvor vi skal ta toget som skal frakte oss til Agra. Overnatting i Agra.

Dag 9: Agra
Frokost på hotellet. Deretter besøker vi kjærlighetsmonumentet, Taj Mahal, som er ett av verdens syv underverker. Taj Mahal er Indias mest kjente byggverk og var en gave fra Shah Jahan til hans dronning Mumtaz Mahal. Vi spiser lunsj før vi fortsetter turen til den røde festningen, Agra Fort. Overnatting i Agra. (Taj Mahal er stengt på fredager).

Dag 10: Agra – Fatehpur Sikri – Ranthambore
Etter frokost kjører vi til Ranthambore (272 km). Under reisen til Ranthambore, skal vi besøke den forhistoriske forlatte byen Fatehpur Sikri. Den øde byen i rød sandstein ble forlatt kort tid etter at den ble bygget, da de lokale brønnene gikk tørre. I dag står den fortsatt i samme tilstand som den var for over 300 år siden. Vi spiser lunsj før vi fortsetter turen til Ranthambore.
Middag og overnatting på hotellet.

Dag 11: Ranthambore
Etter frokost besøker vi Nasjonalparken Ranthambore, som er best kjent for sitt store antall tigre og flotte dyreliv. Området byr samtidig på fantastiske naturopplevelser. Vi spiser lunsj på hotellet før vi drar ut i parken igjen for å se etter flere tigre og andre dyr. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 12: Ranthambore – Jaipur
Etter frokost kjører vi til Jaipur (157 km). Vi spiser lunsj før vi sjekker inn på hotellet. Om ettermiddagen besøker vi bypalasset, Jantar Mantar og Vindpalasset også kjent som Hawa Mahal. Overnatting i Jaipur.

Dag 13: Jaipur – Delhi
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi rett utenfor Jaipur, til den gamle hovedstaden Amber, hvor vi skal besøke det fantastiske Amber Fort. Man kan velge mellom å gå, kjøre jeep eller sitte på en elefantrygg opp til festningen. Vi spiser lunsj og deretter fortsetter vi turen til Delhi. Overnatting i Delhi.

Dag 14: Delhi – Oslo
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi til flypassen for å fly til Oslo via europeisk by.
Rundreisen kan kombineres med en avslappende badeferie i Goa eller Kerala.

Avreisedager:

Hverdag hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Gruppestørrelse:

Min. 2 reisende / Maks. 30 reisende

Grupperabatt:

Vi tilbyr grupperabatt når min. 4 voksne bestiller og reiser sammen. Vennligst ta kontakt med oss for et uforpliktende pristilbud.

Pris pr. person i dobbeltrom med avreise fra Oslo på mandager, tirsdager, onsdager og torsdager.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell 3* hotell
 Voksen   Kr. 28.999,-   Kr. 24.999,-   Kr. 22.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 9.499,- Kr. 6.499,- Kr. 4.499,-
 Barn under 12 år   Kr. 21.999,-   Kr. 17.999,-   Kr. 16.999,-


Pris pr. person i dobbeltrom med avreise fra Oslo på fredager, lørdager og søndager.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell 3* hotell
 Voksen   Kr. 29.999,-   Kr. 25.999,-   Kr. 23.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 9.499,- Kr. 6.499,- Kr. 4.499,-
 Barn under 12 år   Kr. 21.999,-   Kr. 17.999,-   Kr. 16.999,-


Prisen inkluderer:

Fly Oslo – Delhi – Oslo.
Fly Amritsar – Delhi – VaranasiKhajuraho.
Togbillett Delhi – Amritsar.

Togbillett fra Jhansi til Agra.
Overnattinger med frokost i Delhi, Amritsar, Varanasi, Khajuraho, Agra og Jaipur.
Overnattinger med helpensjon i Ranthambore.

Alle utflukter som er nevnt i programmet inkl. inngangsbilletter.
Lunsj på alle utflukter.
Transport.
Reiseleder – Guide.
Flyskatter og avgifter.

Prisen inkluderer ikke:

Visum til India.
Kamera avgift ved enkelte monumentene.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden og sjåføren.
Reise- og avbestillingsforsikring.