Global Reiser

Nebo rundreise 10 dager / 09 netter.

3 netter Amman, 2 netter Petra, 3 netter Akaba og 1 natt Dødehavet.

Bli med og opplev det gamle og moderne Amman, den gresk-romerske inspirerte byen Jerash, Nebofjellet hvor Moses fikk et glimt av det lovede land og den forhistoriske røde byen Petra. Vi vil oppleve Wadi Rum som byr på et av verdens mest fasinerende naturlandskaper og nyte Rødehavets skatter i Akaba, spa og velværebehandling ved Dødehavet.

Dag 1: Oslo – Amman
Ankomst Amman. Assistanse fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen. Transport til hotellet og overnatting i Amman.

Dag 2: Amman
Frokost på hotellet. Vi starter dagen med å besøke citadellet, det romerske tempelet, den bysantinske kirken, Umayyadpalasset og Det arkeologiske muséet. Vi spiser lunsj før vi fortsetter turen til Det romerske amfiteateret og den gamle bydelen for å besøke Kong Abdullah moskéen, og videre til den nye delen av Amman. Overnatting i Amman.

Dag 3: Amman – Jerash – Ajloun borgen – Amman
Etter frokost går turen til Jerash – “Østens Pompeii” som er en av de best bevarte romerske byer.
Byen har bl.a. et stort teater, templer, vakre søyler, fontener og en lang gate kranset av søyler og butikker. Vi spiser lunsj før vi kjører videre til Ajloun-borgen oppe i fjellene som ble bygget i 1184 av Izz ad-Din Munqidh og som er et fint eksempel på islamsk arkitektur. Overnatting i Amman.

Dag 4: Amman – Bethany – Madaba – Nebofjellet – Kerak – Petra
Eter frokost kjører vi mot Jordandalen. Her skal vi besøke stedet ved Jordanelven hvor Jesus ble døpt av Døperen Johannes. Vi kjører videre mot Madaba som er kjent for sine mosaikker fra ulike tidsepoker og vi besøker den greskortodokse kirken St. George som er spesielt kjent for det 25 x 5 meter store mosaikk-kartet fra 500-tallet e. Kr. som viser Palestina og nedre Egypt. Deretter går turen til Nebofjellet der Moses fikk et glimt av det lovede land. På en klar dag kan man nyte utsikten over Dødehavet, Jeriko, Jerusalem og Jordanelven. Vi kjører videre på den gamle kongeveien også kjent som King’s Highway for å besøke den gamle korsfarerbyen Kerak. Etter lunsj fortsetter vi turen mot Petra. Middag og overnatting i Petra.

Dag 5: Petra
Etter frokost opplever vi den forhistoriske røde byen Petra. Den eneste måten man kan komme seg inn i Petra på er til fots eller med hest inn gjennom den 200 meter dype og to kilometer lange kløften som kalles El-Siq. Petra er en by som ble hugget inn i massive sandstensklipper for nærmere 3000 år siden. Arkeologiske funn viser at de allerede 7 000 år f. Kr. ble drevet jordbruk i området, men det var i løpet av århundrene f.Kr. at Petra hadde sin blomstringstid. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Middag og overnatting i Petra.

Dag 6: Petra – Wadi Rum – Akaba
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi til nasjonalparken, Wadi Rum som byr på et av verdens mest fasinerende naturlandskaper. Vi kjører ca. 2-3 timer med jeep inn i Wadi Rum for å oppleve dens spennende og naturskjønne omgivelser. Vi spiser lunsj hos lokale beduiner før vi fortsetter turen til Akaba. Overnatting i Akaba.

Dag 7 – 8: Akaba
Frokost på hotellet. Dagene til fri disposisjon. Dagene kan brukes til avslapping i solen og nyte Rødehavets skatter. Overnatting på hotellet.

Dag 9: Akaba Dødehavet
Etter frokost kjører vi mot Dødehavet. Etter at vi har sjekket inn på hotellet, kan dagen brukes til soling, bading og evt. velværebehandlinger som bl.a. massasje og leirbad. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 10: Dødehavet – Amman – Oslo
Frokost på hotellet. Transport til flyplassen i Amman og videre til Oslo via europeisk by.

Avreisedager:

Hver dag hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Torp.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell
 Voksen   Kr. 23.499,-   Kr. 18.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 7.499,- Kr. 2.999,-
 Barn under 12 år   Kr. 17.999,-   Kr. 14.999,-


Prisen Inkluderer:

Overnattinger med frokost i Amman og Akaba.
Overnattinger med halvpensjon i Petra og Dødehavet.
Fly Oslo – Amman – Oslo.
Flyskatter og avgifter.
Hesteridning i Petra.
Alle utflukter som er beskrevet i programmet.
Lunsj på alle utflukter.
Transport.
Reiseleder – Guide

Prisen Inkluderer ikke:

Visum til Jordan.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden, bagasjebærer, sjåfører etc. Kr. 300,- pr. perosn.
Reise og avbestillingsforsikring.