Global Reiser

Kappadokia

Kappadokia eller latin, Cappadocia, var et oltidsrike og og er et landskap i innlandet i det midtre og østlige Tyrkia. Området ligger mellom Svartehavskysten i nord, Taurusfjellene i sør, elven Halys i vest og elven Eufrat i øst. Kappadokia kommer opprinnelig fra gammelpersisk og betyr ”landet med de vakre hestene”. For ca. 3 millioner år siden var det et vulkanutbrudd som dekket hele landskapet lava, aske og gjørme og herdet dette til en myk stein som kalles tufa. Gjennom årtusen har mye av den myke steinen blitt vasket bort av regnvann og elver og omdannet dette til et surrealistisk landskap med bisarre fjellformasjoner og dannet de særegne formasjonene. Selv om regionen kan virke øde med sine tørre, merkelige fjellformasjoner, er dette faktisk et ytterst fruktbart område som har vært befolket i uminnelige tider.  I Göreme Friluftsmuseum finnes klippekirker med en unik samling fresker og også Zelve-klosteret, et kompleks med kirker og boenheter. Alle disse formasjonene i tufastein er i dag et populært turistmål. Den lille byen Göreme ligger midt i dette området og har mange hoteller. Dette området er også på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder for Europa. De mest kjente områdene ligger mellom veiene som knytter Nevsehir, Avanos og Ürgüp sammen. Ferie i Kappadokia anbefales for reisende som ønsker å oppleve det unike landskapet, de ulike små landsbyene og de vakre vingårdene.

Nevsehir
Nevsehir, tidligere Muskara eller kanskje den antikke byen Nyssa, er en by i Anatolia-regionen. Nevsehir ble grunnlagt av Grand Visir og svigersønnen til Sultan Ahmed III, Nevsehirli Damat Ibrahim Pasha, som ble født i Muskara og ble derfor meget interessert i byens konstruksjon. Dette var en liten landsby med bare 18 hus og har raskt blitt utvidet med Kursunlunmoskeèn, skoler, fontener, hoteller og bad og navnet ble endret fra Muskara til Nevsehir som betyr den Nye Byen.

Kayseri
Gjennom historien har Kayseri vært ett av de viktigste handelsentre i Anatolia og ligger ved den utdødde vulkanen Erciyes. Kayseri er en administrativ hovedstad for provinsen med samme navn. Her ligger også fuglereservatet Sultansazligi. Byen er kjent for sin tekstil- og teppeindustri og har noen imponerende monumenter som reflekterer byens historie.