Global Reiser

Istanbul rundreise 5 dager / 4 netter.

4 netter i Istanbul.

Bli med og opplev storbyen Istanbul, Den blå moskè, Hagia Sophia, verdens største kirke og hovedsetet for østkirken gjennom 1000 år, flotte palasser fra det Ottomanske riket og Grand Basar som er et av verdens største og eldste markeder og et uforglemmelig cruise gjennom Bosporos, stredet som skiller Europa fra Asia.

Dag 1: Oslo – Istanbul
Ankomst Istanbul. Vi blir møtt på flyplassen av vår guide som kjører oss til hotellet som ligger sentralt og i gåavstand til butikker, barer og restauranter. Overnatting i Istanbul.

Dag 2: Heldagsutflukt til den gamle bydelen
Frokost på hotellet. Deretter begynner vår reise i Sultan Ahmet distriktet, i hjertet av gamle Istanbul, der vi skal besøke Hagia Sophia, verdens største kirke og hovedsete for østkirken gjennom 1000 år. Med sin dominerende kuppel har den vært arkitektonisk stildannende for kirker og moskèer i ettertiden. Turen går så videre til Den blå moské, noe den kalles på grunn av de utsøkte flisene som pryder interiøret. Den skriver seg fra det 17. århundre og er den eneste keiserlige moské med 6 minareter. Vi spaserer videre til Hippodromen, det antikke Bysants stadion som Konstantin bygget ut for å ta i mot 100000 tilskuere. Her finnes blant annet en egyptisk obelisk som opprinnelig ble reist ved Karnaktempelet i Luxor. Vi spiser lunsj i en tradisjonell tyrkisk restaurant. Deretter fortsetter vi vår vandring til Topkapi-palasset som fra det 15. til det 19. århundre var de ottomanske sultanenes hovedresidens. Vi avslutter turen med å besøke Grand Basar som er et av de største og eldste markedene i verden og videre til Den Egyptiske Basar fra 1600 tallet. Overnatting i Istanbul.

Dag 3: Båttur på Bosporosstredet og besøk til Sultanpalasset
Frokost på hotellet. Deretter starter vi et uforglemmelig cruise gjennom Bosporos, stredet som skiller Europa fra Asia. Skogkledde åser med moskèer, slott, herskapshus fra 1800-tallet og sjarmerende landsbyer som preger kystlinjen på begge sider. Vi får også et glimt av Dolmabache-palasset, en overdådig barokkbygning som ble hovedresidens for de siste ottomanske sultanene. Vi avslutter båtturen på den asiatiske siden og kjører tilbake langs Bosporos for å spise lunsj på en lokal fiskerestaurant. Deretter går turen til Beylerbeyi-palasset ved bredden av Bosporos. Denne sommerboligen, laget av hvit marmor for den siste ottomanske sultan, er muligens det mest elegante av de ottomanske palassene. Vi fortsetter så til toppen av Camlica-høyden hvor vi nyter en fantastisk utsikt over Istanbul, Marmarahavet og Prinseøyene. Overnatting i Istanbul.

Dag 4: Fri dag i Istanbul
Dagen er til fri disposisjon, og på egen hånd kan du vandre langs sentrale Istanbuls butikktette gågater. Overnatting i Istanbul.

Dag 5: Istanbul – Oslo
Frokost på hotellet. Deretter kjører vår guide oss til flypassen for å fly til Oslo.

Rundreisern kan kombineres med sol og badeferie i Antalya.

Avreisedager:

Mandager og Fredager hele året.
Mulighet for avreise fra Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Torp.

 Pris pr. perosn i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell
 Voksen Kr. 9.499,- Kr. 7.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 2.999,- Kr. 1.499,-


Prisen inkluderer:

Overnattinger i Istanbul med frokost.
Fly Oslo – Istanbul – Oslo.
Alle flyskatter og avgifter.
Lunsj på alle utflukter.
Alle utflukter som er beskrevet i programmet.
Reiseleder – guide.
Transport.

Prisen inkluderer ikke:

Visum til Tyrkia.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden, bagasjebærer, sjåfører etc. Kr. 250,- pr. person.
Reise- og avbestillingsforsikring.