Global Reiser

Fantastiske Vietnam og Kambodsja 16 dager.

Hanoi, Halong Bay, Hué, Hoi An, Ho Chi Minh, Siem Reap og Phnom Penh.

Bli med og opplev storbyen Hanoi og den gamle bydelen med sin fascinerende historie. I Halong Bay nyter vi de magiske landskapene mens vi seiler rundt vakre øyer. Vi opplever den keiserlige hovedstaden Hué og den vakre historiske perlen Hoi An. I Saigon opplever vi det moderne Vietnam, det flytende markedet i Mekongdeltaet og Cu Chi tunnelene. I Kambodsja opplever vi det imponerende tempelområdet Angkor og Østens perle, Phnom Penh.

Dag 1: Avreise fra Oslo
Avreise fra Gardermoen til Hanoi med Qatar Airways med mellom landing i Doha.

Day 2: Ankomst Hanoi
Ankomst Hanoi. Assistanse fra våre smilende og hyggelige representanter på flyplassen. Transport til hotellet. Om kvelden spiser vi felles velkomstmiddag. Overnatting i Hanoi.

Dag 3: Hanoi
Frokost på hotellet. Deretter opplever vi Hanoi, et av de eldste politiske og kulturelle sentra i Sørøst-Asia. Vi starter med et besøk til landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleet. Deretter går turen til den ikoniske En-pillar-pagoden, litteraturtempelet, Hoan-Kiem-sjøen i det historiske sentrum og Tran-Quoc-pagoden som skriver seg fra det 6. århundre. Vi spiser lunsj før vi tar en tur med sykkeltaxi rundt i den gamle bydelen. Turen avsluttes med å overvære en over tusen år gammel vietnamesisk tradisjon på det berømte vanndukketeateret. Overnatting i Hanoi.

Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Etter frokost kjører vi til Halong Bay på østkysten, en ca. 3,5 time lang reise gjennom det frodige kulturlandskapet i deltaet til Den røde elven. I Halong Bay sjekker vi inn på en såkalt djunk, en tradisjonell kinesisk båt. Vi spiser lunsj mens vi seiler inn blant de utallige vakre kalksteinsklippene som har fått en plass på UNESCOS verdensarvliste. Bukten utgjør 1553 km², med tusenvis av øyer som med sine steile klippevegger rager over havflaten og skaper et unikt landskap. Middag og overnatting ombord.

Dag 5: Halong Bay – Hanoi – Da Nang – Hoi An
Frokost ombord. Vi nyter morgenen i Halong Bay med kaffe, tee og fersk frukt mens båten seiler mellom vakre øyer. Vi stopper utenfor den såkalte overraskelsesgrotten (Sung Sot) og får en snau times omvisning i det store og spennende grottekomplekset. Vi spiser lett lunsj før båten returnerer til Halong Bay havn. Deretter setter vi kursen mot flyplassen i Hanoi for så å fly til Da Nang. Transport til Hoi An. Overnatting på hotellet.

Dag 6: Hoi An
Etter frokost tar vi en rusletur sammen med guiden for å oppleve denne perlen av en by. Kystbyen Hoi An som står på UNESCOS verdensarvliste var et internasjonalt handelssenter mellom det 17. og 19. århundre og er fortsatt intakt med en byplan og hundrevis av historiske bygninger som bærer preg av både lokal og fremmed innflytelse. Først besøker vi det lokale markedet som på formiddagen yrer av liv og gir muligheter for å gjøre en god handel. Deretter besøker vi blant annet den japanske broen, det gamle kjøpmannshuset Tan Ky og Museet for historie og kultur. Vi spiser lunsj før vi går tilbake til hotellet. Overnatting i Hoi An.

Dag 7: Hoi An – Da Nang – Hué
Frokost på hotellet. Formiddagen til fri disposisjon. Etter lunsj setter vi kursen mot Hué. Turen går via Hai-Van-passet, den tidligere grensen mellom Nord- og Sør-Vietnam, og vi besøker Cham museet i Da Nang som har en enestående samling med skulpturer fra den gamle Champa-sivilisasjonen. Overnatting i Hué.

Dag 8: Hué
Frokost på hotellet. Dagen starter med båttur på Parfymefloden og deretter besøker vi citadellet. Her ligger også Den forbudte by, der keiserfamilien hadde sin bolig. Langs elvebredden ligger mange av de forskjellige keisernes imponerende gravplasser og vi besøker keiser Tu Ducs mausoleum. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant som er kjent for sitt tradisjonelle Hué kjøkken før vi kjører tilbake til hotellet. Overnatting i Hué.

Dag 9: Hué – Ho Chi Minh
Vi starter dagen med tidlig frokost og kjører til flyplassen for å fly til Ho Chi Minh eller Saigon som den fortsatt kalles av innbyggerne. Etter innsjekking på hotellet, går turen til gjenforeningspalasset, Notre Dame-katedralen, det vel bevarte hovedpostkontoret fra 1880-årene og sist men ikke minst det myldrende Ben Thanh-markedet hvor det også er muligheter for å gjøre en god handel. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Overnatting i Ho Chi Minh.

Dag 10: Ho Chi Minh – Cu Chi tunnelene
Etter frokost besøker vi Cu Chi tunnelene litt nordvest for Saigon. Disse ble gravet ut med svært enkle redskaper og utgjorde et helt lite samfunn hvor vietcong-soldatene organiserte sin motstand mot amerikanerne. Komplekset strekker seg over 200 km i flere etasjer og hadde både enkle kontorer, konferanserom, kjøkken og sykehus. I dag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det er å bevege seg i de trange tunnelene og forestille seg hvordan livet under bakken må ha vært. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet. Om kvelden spiser vi felles middag på Bonsai Cruise på Saigon River. Overnatting i Ho Chi Minh.

Dag 11: Ho Chi Minh – Mekongdeltaet
Etter frokost setter vi kursen mot Cai Be, en sjarmerende by i Mekongdeltaet. Vi drar på båttur for å besøke en lokal frukthage og det berømte flytende og fargerike markedet i Cai Be. Det er ved elvebreddene alt skjer, og båten stopper hos lokale familiebedrifter som viser oss hvordan de lager puffet ris, rispapir, kokos-fudge og lignende. Etter lunsj fortsetter vi båtturen nedover elva omgitt av lokalbefolkningens daglige aktiviteter. Overnatting i Ho Chi Minh City.

Dag 12: Ho Chi Minh-byen – Siem Reap
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi til flyplassen for å fly til Siem Reap. Transport til hotellet. Vi spiser lunsj før vi drar på båttur til de flytende landsbyene på den største ferskvann innsjøen i Sørøst-Asia, Tonle Sap. Vi besøker en av de flytende byene og vi får et innblikk i det daglige livet ved og rundt innsjøen. Overnatting på hotellet.

Dag 13: Siem Reap
Etter forkost kjører vi til det imponerende tempelområdet Angkor. Vi starter turen med å besøke hovedtempelet Angkor Wat som regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og som står på UNESCOs verdensarvliste. Etter lunsj fortsetter vi turen til Angkor Thom, den siste hovedstaden i det store Khmer imperiet. Vi besøker også Elephant terrace og det fascinerende tempelet Bayon samt det mystiske og sjarmerende jungeltempelet Ta Prohm. Vi nyter solnedgangen fra Phnom Bakheng, som tilbyr en fantastisk utsikt over Angkor. Overnatting på hotellet.

Dag 14: Siem Reap – Phnom Penh
Vi starter dagen med tidlig frokost i Siem Reap og kjører til flyplassen for å fly til Phnom Penh.
Etter innsjekking på hotellet, går turen til “the Killing Fields”-Choeung Ek og videre til Toul Sleng Genocide museet som under Pol Pot ble ombygget fra skole til et beryktet fengsel. Vi spiser lunsj før vi avslutter turen med et besøk til det berømte lo­kale markedet i Phnom Penh. Overnatting på hotellet.

Dag 15: Phnom Penh – Avreise
Etter frokost kjører vi sykkeltaxi gjennom hjertet av Phnom Penh og vi besøker Wat Phnom tempelet, der byen ble grunnlagt. Vi fortsetter turen langs promenaden ved elvebredden, og besøker det Kongelige palasset der også Sølvpagoden fins. Deretter besøker vi Nasjonalmuseet med sin enorme samling av Khmer skulptur og gjenstander fra det 4. til det 13. århundret. Vi spiser lunsj før vi kjører tilbake til hotellet.
Om ettermiddagen kjører vår guide oss til flypassen for å fly til Oslo med Qatar Airways med mellomlanding i Doha.

Dag 16: Ankomst Oslo
Flybytte i Doha og vi flyr videre med Qatar Airways til Oslo.

Avreisedager:

Hele året på mandager, onsdager og fredager fra Oslo med Qatar Airways.

Mulighet for å forlenge rundreisen med badeferie i Hoi An og/eller Mui Ne beach. Vennligst kontakt oss for prisinformasjon.

Gruppestørrelse:

Min. 2 reisende / Maks. 30 reisende

Grupperabatt:

Vi tilbyr grupperabatt når min. 4 voksne bestiller og reiser sammen. Vennligst ta kontakt med oss for et uforpliktende pristilbud.

 Pris pr. person i dobbeltrom 5* hotell 4* hotell 3* hotell
 Voksen   Kr. 33.499,-   Kr. 29.999,-   Kr. 26.999,-
 Enkeltromstillegg Kr. 8.999,- Kr. 5.999,- Kr. 2.999,-
 Barn under 12 år   Kr. 24.999,-   Kr. 22.499,-   Kr. 19.999,-


Prisen inkluderer:

Fly Oslo – Hanoi – Phonm Penh – Oslo.
Fly Hanoi – Da Nang – Hue – Ho Chi Minh City
Siem Reap Phnom Penh.
Overnattinger og frokost i Hanoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh, Siem Reap og Phnom penh.
1.Klasses båt i Halong Bay med helpensjon.
Alle utflukter som er beskrevet i programmet.
Lunsj på alle utflukter.
Transport.
Reiseleder-Guide.
Flyskatter og avgifter.

Prisen inkluderer ikke:

Visum til Vietnam og Kambodsja.
Drikke til måltidene.
Tips til guiden og sjåføren.
Reise- og avbestillingsforsikring.